Przed nami długi i gorący weekend. Zapowiadają go nie synoptycy, a jeźdźcy i ich konie. Od 8 do 10 listopada w Stadzie temperatura sportowych emocji będzie wysoka za sprawą zawodów w skokach przez przeszkody.
Do startów zgłoszono 127 koni. Zobaczymy zarówno drobne kuce, jak i potężne konie zimnokrwiste. Wystartują konie ras polskich, holenderskich, francuskich i niemieckich w najróżniejszych umaszczeniach. Widzowie zawodów będą mieli okazję na żywo zobaczyć różnice w wyglądzie, ale także w ruchu koni różnych ras. Mimo różnic rodowodowych konie to zwierzęta o niesamowitej gracji i sile. Obserwowanie ich w czasie, kiedy przeskakują przeszkody, zawieszając się na chwilę w powietrzu, jest wyjątkowym doświadczeniem.
Bieżące informacje na livejumping.com oraz facebook.com/StadoOgierowLack.
Oczywiście wstęp na zawody jest bezpłatny, a rywalizacja sportowa to nie jedyne atrakcje jakimi Łąck przyciąga do siebie widzów. Na wszystkich odwiedzających czeka strefa gastronomiczna w „Barze pod trybunami”, którą specjalnie z okazji zawodów przygotowało Koło Gospodyń Wiejskich Łąckie Jezioranki. Tradycyjne potrawy będą elementem akcji „Dzień Kuchni Polskiej”, która od lat organizowana jest z okazji Narodowego Święta Niepodległości. Wydarzenie to objęte zostało Patronatem Marszałka Województwa Mazowieckiego, a Samorząd Województwa Mazowieckiego jest partnerem wydarzenia.
Fot. Paulina Chaber Photography
Your cart is currently empty.